ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

 

Η αμυγδαλιά, ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο, δίνει καρπό το αμύγδαλο γεμάτο ιστορία, παράδοση και θρεπτική αξία. Έχει τις ρίζες της πολύ πίσω στο χρόνο και σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Τη νοστιμιά όμως του ελληνικού αμύγδαλου δύσκολα τη συναντά κανείς σε αμύγδαλο άλλης προέλευσης. Γι’ αυτό το λόγο το αμύγδαλο που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των γλυκών μας είναι μόνο ελληνικό.

Δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στο αμύγδαλο και διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, το επεξεργαζόμαστε από το βρασμό, τον καθαρισμό του από τα φλούδια, το σπάσιμο, το φυλλάρισμα του μέχρι τη στιγμή που είναι έτοιμο για χρήση.

Το αμύγδαλο είναι πρωταγωνιστής σε κάποια από τα γλυκά μας όπως τα γεμάτα, ο μπακλαβάς, τα γνωστά αμυγδαλωτά «Βουνάτσου» και τα ροδίνια.

 

Παραδοσιακά Γλυκά

 

Γεμάτα

 

Κατεξοχήν παραδοσιακό μυτιληνιό γλυκό. Εξ’ ολοκλήρου παρασκευασμένο από ωμό αμύγδαλο, ζάχαρη άχνη και άλλα υλικά που με το σωστό συνδυασμό δίνουν αυτό το υπέροχο γλυκό με μια χαρακτηριστική πλούσια γεύση από παράδοση και αυθεντικότητα.

Τα γεμάτα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον αρραβώνα και το γάμο, καθώς αποτελούν ένα από τα βασικά γλυκά κεράσματος.

Εκατό τοις εκατό νηστίσιμο γλυκό είναι μια πολύ ωραία γλυκιά επιλογή και για τις περιόδους νηστείας.

 

Φωτογραφία από προϊόντα από γεμάτα:

 

Μπακλαβάς

 

Ο μπακλαβάς μας, σε ρολό παρασκευασμένος μόνο από αμύγδαλο και ντόπιο μυτιληνιό αγνό βούτυρο, με απαλές νότες από πικραμύγδαλο και ανθόνερο, θα  σας μαγέψει προσφέροντας μοναδικές γεύσεις!

 

Φωτογραφίες από προϊόντα από μπακλαβάδες:

 

Αμυγδαλωτά «Βουνάτσου»

 

Και στα αμυγδαλωτά μας πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και πάλι το αμύγδαλο που μαζί με τα υπόλοιπα υλικά αποτελούν μια μυστική εξαιρετική συνταγή. Πραγματικά είναι κάτι το διαφορετικό, το γνήσιο, το μοναδικό.

Αξίζει να το γευτείς.

Και τα αμυγδαλωτά είναι συνδεδεμένα με το γάμο μιας και αποτελούν την πρώτη επιλογή για το γλυκό – κέρασμα στην εκκλησία μετά το μυστήριο.

 

Φωτογραφίες από προϊόντα από αμυγδαλωτά:

 

Ροδίνια

 

Τα ροδίνια είναι ρολά από πάστα αμυγδάλου γεμιστά με κρέμα αμυγδάλου. Ένα εξαιρετικό γλυκό ιδανικό για πολλές εκδηλώσεις (γάμους – αρραβώνες – βαπτίσεις κ.τ.λ.).

 

Φωτογραφία από ροδίνια:

 


 

© 2015 Vounatsos.com.gr - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ & ΠΡΑΤΗΡΙΟ - All Rights Reserved